Must read: Stephen King

Gepubliceerd februari 15, 2015 door pinkpassionbytamara

Vandaag ga ik het hebben over de boeken van één van mijn lievelingsschrijvers: Stephen King.
Ik heb er namelijk al een heleboel van gelezen, en als er één persoon bloedstollend spannend kan schrijven, dan is hij het wel.

Waarschijnlijk kennen jullie hem wel van zijn bekendste boeken die vaak ook verfilmd zijn. Een greep uit die populaire boeken:
– Carrie
– De Shining
– Dodenwake
– It
En ga zo maar door..

De boeken die ik in mijn bezit heb zijn (behalve de eerste die ik laat zien) allemaal minder bekend. Daarom laat ik juist die zien, om weer te kunnen geven wat er nog meer is dan de meest bekende boeken. Maar ze zijn wel o zo spannend!

image

Ik had Carrie al een keer voor school gelezen, maar ik vond het jammer dat ik het boek weer moest inleveren. Gelukkig kreeg ik dit exemplaar van mijn broer voor mijn verjaardag!
Het boek gaat over Carrie White. Ze wordt gepest op school en heeft het moeilijk thuis. Haar moeder is extreem gelovig, en Carrie moet zich aan al die regeltjes houden. Wanneer de knapste jongen van haar klas haar mee vraagt naar het bal, is ze ontzettend blij. Wat ze echter niet weet, is dat ze onderdeel is van een grote grap. Het feest zal behoorlijk bloederig eindigen…

image

Ik houd echt van het boek Tommyknockers. Op de een of andere manier wilde ik het gelijk al meenemen naar huis, toen ik het tegenkwam in de boekhandel. Zonder überhaupt naar de achterkant te hebben gekeken! De cover van het boek zegt al genoeg. Het liefst verklap ik niet te veel van dit meesterwerk, omdat je het beste het hele boek zelf kan lezen. Het is een lang verhaal met een ijzingwekkende ontknoping.
In het stadje Haven komen afschuwelijke aliens op bezoek: Tommyknockers. Ze nemen de mensen daar over en er is niemand die kan ontsnappen…

image

In dit dunne boekje staan twee verhalen: Eenmalige zonde & Blockade Billy. Bij Eenmalige zonde gaat het om een predikant die zijn einde voelt naderen. Hij heeft nog nooit gezondigd en vraagt zijn verzorgster dat wel voor hem te doen. Dit loopt helaas helemaal verkeerd af voor haar.
In Blockade Billy schakelt een honkballer zijn tegenstanders uit op een vreselijke manier die je niet verwacht..

image

In De Vervloeking gaat het om de krachten die zigeuners bezitten. Advocaat Bill Halleck rijdt een zigeunerin aan, en haar man neemt wraak op hem. Bill wordt vervloekt en valt ineens kilo’s af. Het gaat maar door, en het is geen halt toe te roepen. Bill is radeloos, en gaat op zoek naar een redding..

image

En tot slot: één van mijn favoriete Stephen King verhalen: Lisey’s Verhaal. Lisey Landon is weduwe van schrijver Scott Landon, een man met een grenzeloze fantasie en een bloederig verleden. Wanneer hij overleden is, komt Lisey terecht in zijn wereld vol met demonen en fantasieën.
Het is moeilijk de grootsheid van dit boek samen te vatten. Stephen King laat in dit verhaal zien wat hij het beste kan: een spannend, fantasierijk en bloedstollende bestseller schrijven.

Ik kan iedereen aanraden eens een boek van Stephen King te lezen. Wanneer je eenmaal bent begonnen, kun je zeker niet meer stoppen. Zijn boeken lees je in 1 ruk uit!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: