Donderdag = Wie Is De Mol dag #5

Gepubliceerd februari 19, 2015 door pinkpassionbytamara

image

Vanavond kunnen we weer genieten van een nieuwe aflevering van Wie Is De Mol! En zoals elke week betekent dat een nieuwe blogpost vol met molacties en aanwijzingen die mij opgevallen zijn. Ga er dus lekker voor zitten, en lees mee!

image

Rik van de Westelaken

Ik denk dat Rik de mol is. Hij gedraagt zich veel te ‘goedaardig’ en probeert de andere kandidaten te paaien met jokers. Als ik een gewone kandidaat was geweest in dit spel, dan had ik zeker weten alle jokers die ik maar kon krijgen zelf gehouden! Maar Rik deelt ze bijna allemaal uit. Rik geeft aan het begin van de vorige aflevering een joker aan Marlijn, terwijl zij later zegt alleen nog maar voor de winst te gaan.
Bij opdracht 1 realiseerde Rik zich dat ze als groep waarschijnlijk een verkeerd aantal bankjes in de trein hadden geteld. Ik vond het wel apart dat dit uiteindelijk in de aflevering kwam. Waarschijnlijk, als Rik de mol echt is, doen de programmamakers dit om te laten zien dat Rik ook nog probeert serieus mee te spelen. Hij had hier namelijk niet bij gemold..
Ook vond ik Rik totaal niet enthousiast bij de “Ik ben de Mol” opdracht. Chris maakte er bijvoorbeeld een waar spektakel van, maar Rik deed niet echt zijn best om overtuigend over te komen. De opdracht kwam hier op neer: als er het meeste gestemd zou worden op de mol, dan zou de groep geld verliezen. Chris werd de winnaar, dus de groep verliest in ieder geval geen geld, als Rik de mol is. Chris was veel te opvallend bezig, en wat Rik allemaal wel gedaan heeft tijdens deze opdracht, hebben ze vast niet allemaal laten zien..
Ten slotte was daar nog de test en executie. Rik koos er voor om €750 uit de pot te halen met 66% kans dat de groep door zou gaan. Hij had ook kunnen gaan voor meer kans, dus meer groene enveloppen, maar dat zou weer te opvallend zijn geweest. Op deze manier kost hij de groep geld, gaat hij zelf als mol (want dat denk ik) niet naar huis, en kon hij heel gemakkelijk die andere missende €750 verklaren die hij voor jokers had ingeruild..
Ik ben benieuwd hoe hij vanavond de groep weer geld gaat kosten…

image

Martine Sandifort

Aaah Martine. De vrouw die onmogelijk de mol kan zijn.. Net als bij Susan verwacht je het niet bij haar, maar ik ga nu een klein beetje twijfelen. Zij is namelijk nèt iets te klunzig. Het wil bij haar allemaal niet zo goed lukken, ook al doet ze nog zo haar best. Ze verdenkt Chris, en hij is volgens mij niet de mol. Hoe kan het dan dat ze nog zo lang in het spel is gebleven? Of moest ze er vorige week eigenlijk al uit? Moeilijk te bepalen!
Maar dan heb je het toneelstukje aan de ontbijttafel van haar en Margriet. Ze wilden de anderen er even van overtuigen dat ze toch de zwarte vrijstelling nog heeft. Helaas trapten ze hier niet in.
Ook legde ze bij de “Ik ben de Mol” opdracht veel te uitgebreid uit, waardoor ze niet zou gaan winnen. Blijkbaar wilde ze geld in de pot! En daarom denk ik nu nog wel dat ze een gewone kandidaat is, met een beetje geluk!

image

Margriet van der Linden

Margriet is een onopvallende kandidaat. Zij lijkt me niet de mol te zijn, maar met Wie is de Mol weet je het maar nooit.
Misschien betekende het wel wat dat ze de vorige aflevering zo nadrukkelijk zei: “Look at me! You remember my face!” Ik moet toegeven dat ik toen hard heb gelachen, omdat het zo grappig overkwam. Maar zo was het waarschijnlijk niet bedoeld.
Margriet verdenkt mijn mol, Rik. Daarom kan het zijn dat ze al zo lang in het spel zit.

image

Chris Zegers

En daar hebben we de altijd vrolijke Chris. Zou hij wat te verbergen hebben achter zijn lach? Heeft hij heel misschien de groep geld gekost bij de “Ik ben de Mol” opdracht? Ik denk het niet. Hij is veel te vaak in beeld, en soms molt hij te opvallend.
Wat hij bekende te hebben gedaan was langs de overduidelijke envelop in Bentota te zijn gelopen, en opzettelijk de koffer met geld te hebben achtergelaten in de trein. Of hij dit echt opzettelijk heeft gedaan, weet alleen hij…

image

Marlijn Weerdenburg

Marlijn molt helemaal niet meer zo veel als in de eerdere afleveringen. Dat zou kunnen betekenen dat ze een goede kandidaat wil zijn, die echt geld in de pot wil brengen. Het op het verkeerde been zetten van andere kandidaten lijkt gestopt te zijn bij haar. Zoals ze zelf al zei: ze gaat nu voor de winst. Maar natuurlijk moet je niet gelijk geloven dat de kandidaten de waarheid spreken.
Het was juist Marlijn die constant aandrong om de koffers te laten staan zonder zich af te vragen of dat wel een goed idee zou zijn.
Ze verdenkt onder andere Rik, en daarom zou het kunnen dat ze al zo lang in het spel zit.

Vanavond wordt het dus weer spannend! Ik verwacht wel dat er iemand naar huis gaat, en ik ben erg benieuwd wie dat dan is..

Ben je benieuwd geworden naar de andere molacties van de kandidaten? Lees dan mijn blogpost van vorige week:

https://pinkpassionbytamara.wordpress.com/2015/02/12/donderdag-wie-is-de-mol-dag-4/

Wie is de Mol, te zien op NPO 1 om 20:30 uur.

Ps. Ik ben erg benieuwd wie jij verdenkt. Laat het even weten in de reacties hieronder!

Advertenties

3 reacties op “Donderdag = Wie Is De Mol dag #5

 • Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google+ photo

  Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  w

  Verbinden met %s

  %d bloggers liken dit: