Donderdag = Wie Is De Mol dag #6

Gepubliceerd februari 26, 2015 door pinkpassionbytamara

image

Ja hoor! Vanavond komt er alweer een nieuwe Wie is de Mol-aflevering op tv! En wat voor één, er zijn nog maar vier kandidaten over. Eén iemand daarvan is de Mol. Wie zou het zijn?

Daarom hieronder een overzicht met alle molacties, aanwijzingen en verdenkingen die ik kon ontdekken.

Allereerst leek het me handig eens de namen van de afleveringen te noemen. Want weten jullie wat die betekenen?
– Afl. 1: lezen en schrijven
– Afl. 2: scheepsrecht
– Afl. 3: verraden
– Afl. 4: Macht
– Afl. 5: schaalvergroting
– Afl. 6: kantelen
– Afl. 7: spoorloos
– Afl. 8: onderaan

Wat deze titels werkelijk betekenen weet eigenlijk niemand. Aan het einde van het seizoen komt het programma er meestal op terug, waarop de kijker vaak denkt: “Hoe had ik dat nou kunnen weten?”. We moeten dus nog even geduld hebben voordat het voor ons duidelijk wordt.

image

Rik van de Westelaken

Ik verdenk Rik als mol. Hij is veel te naïef en aardig om een gewone kandidaat te kunnen zijn. Denk maar aan zijn strooibui met jokers!
Wat ik een aparte uitspraak van Rik bij opdracht 1 van aflevering 8 vond, was : “Het gras was molgroen”. Nee, geen mosgroen; MOLgroen! Hij wilde ons duidelijk maken dat hij de groene kleur zo mooi vond, maar waarom legde hij hier de nadruk op de mol? Dit kan best een aanwijzing zijn…
Rik molde bij de tweede opdracht een klein beetje door de winkel als J.W. te noemen in plaats van P.V. Gelukkig wisten de anderen nog wel de goede naam.
Ook was het een overduidelijke molactie van Rik om bij de derde opdracht (Foto-opdracht) maar één envelop mee te brengen. Als mol zijnde wist hij natuurlijk al hoe kort het parcours was, en daarom kon hij er snel doorheen. Ook pakte hij toch nog een envelop mee om nog een beetje geloofwaardig over te komen, ook al was die leeg. Rik zei dat hij dat al dacht. Hoe kan hij dat weten? Dat kun je alleen als mol weten. En tot overmaat van ramp liet hij zich ook nog duidelijk fotograferen.
Al met al denk ik dat hij de mol is. Dit kan geen toeval meer zijn.
Rik verdenkt Marlijn, maar als mol ga je nooit uit het spel.

image

Margriet van der Linden

Margriet was niet handig bezig door alle bedragen te plukken bij de eerste opdracht. Tot in de centen nam ze de kaartjes mee, en dat zorgde voor veel vertraging bij de teltafel. Volgens mij kun je dit als een molactie bestempelen..
Toch geven Margriet en Martine goede informatie door over het parcours van de derde opdracht. Een echte mol zou sowieso wel een beetje verkeerde informatie doorgeven. Ook is Margriet niet geflitst, waardoor ze geld oplevert voor de pot. Je zou haast kunnen denken dat de mol bij deze opdracht geen kans voorbij zou laten gaan om geflitst te worden.
Ik verwacht eerder dat Margriet de winnaar wordt. Ze verdenkt namelijk Rik. Een mol is ze niet, want Martine verdacht Margriet, en zij is er nu uit..

image

Chris Zegers

Chris was overduidelijk aan het mollen. Zo liep hij een beetje verward en zonder logo’s rond bij de tweede opdracht. Ook zag hij de winkel waar het geld moest liggen, want hij keek duidelijk naar het uithangbord, maar reageerde niet. Martine zag het wel meteen, waardoor er toch nog geld in de pot kwam.
Chris gedraagt zich zeker verdacht, maar ik verdenk hem niet. Hij is te opvallend bezig, en hij bracht bij de derde opdracht geld in het laatje door zich niet te laten fotografen.
Chris verdenkt Marlijn en Margriet, waardoor hij waarschijnlijk de volgende zal zijn die er uit gaat.

image

Marlijn Weerdenburg

“Die mol is zo ongelofelijk goed”, zegt Marlijn aan het begin van de aflevering. Dat klopt ook, want er zit een historisch laag bedrag in de pot. En ook zij heeft daar aan mee geholpen, door jokers in te wisselen voor geld uit de pot.
Marlijn probeerde na de tweede opdracht Rik op het verkeerde been te zetten door te zeggen dat ze van Margriet geen logo’s mocht zien. En dat terwijl Marlijn bij die opdracht juist zei tegen Margriet dat ze ze wel wist, en ze niet hoefde te zien!
Ook was ze niet zo handig bezig bij de foto-opdracht. Ze liep een beetje gedesoriënteerd rond, bukte niet weg voor de camera’s, en werd dus geflitst. Geen geld voor de pot. Wie ze verdenkt is niet goed te zeggen, doordat het niet in beeld werd gebracht bij de test in de vorige aflevering. Als ze weer zo gespreid heeft als in aflevering 7, zit Rik er wel bij. Daarom is ze waarschijnlijk door gegaan.

Het wordt dus ontzettend spannend vanavond. Want wie valt er vlak voor de finale af?

Benieuwd geworden naar mijn vorige overzicht met molacties en aanwijzingen? Klik dan hier:
https://pinkpassionbytamara.wordpress.com/2015/02/19/donderdag-wie-is-de-mol-dag-5/

Wie Is De Mol, te zien om 20:30 uur bij NPO 1

Advertenties

7 reacties op “Donderdag = Wie Is De Mol dag #6

 • Hmm. Ik verdacht Chris maar die is er nu dus uit. Rik lijkt me op de één of andere manier té toevallig om de mol te zijn, zo’n betrouwbare nieuwslezer. Marlijn lijkt me er iets te dom voor (ook al ken ik haar niet verder, haha) en ik verdenk Martiene nu wel heel erg. Ben erg benieuwd naar de finale!

  Like

 • Op het laatst als art zo’n toespraakje houd zegt hij over Rik dit stukje Dat gaan we zo zien de betrouwbare echtgenote die erachter komt dat de man voor wie ze klaar stond een hele andere rol speelt dan zij altijd dacht,

  Rik is voor mij de mol, ik denk dat Margriet wint want zij zit als enige op Rik. Dan te denken aan de aanwijzing in de coen en sanders show, met een blik op het zuiden in een omgeving vol contrasten vind enkel de nar de pot met goud. Margriet dus want die verdenkt Rik als enige.

  Like

 • Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google+ photo

  Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  w

  Verbinden met %s

  %d bloggers liken dit: