Donderdag = Wie Is De Mol dag #7

Gepubliceerd maart 5, 2015 door pinkpassionbytamara

image

Vandaag is het de allerlaatste Wie is de Mol dag, want de finale staat voor de deur! Vanavond weten we eindelijk wie de mol nou echt is, hoe diegene gemold heeft, wat de aanwijzingen in het programma waren, enzovoort.
Om nog op het laatste moment een goede keuze te kunnen maken, komt hieronder een overzicht met molacties en aanwijzingen van de overgebleven drie kandidaten. Ga er lekker voor zitten en lees mee:

image

Rik van de Westelaken

Bij de eerste opdracht van aflevering 9 (“Zinloos”) pakte Rik de envelop met het vraagteken erop. Er stond in: “Je mag twee jokers afpakken van je medekandidaten”. In plaats van een joker van Chris en een joker van Margriet te pakken, pakte hij de beide jokers van Chris. Waarom twee jokers van één kandidaat? Heeft hij toch wat te vrezen? Als hij namelijk niet de mol is, dan pakte hij misschien de jokers van zijn concurrent af, omdat ze allebei Margriet verdenken. Of hij had dit van tevoren bedacht om minder verdacht gevonden te worden? We zullen het vanavond weten.
En vanzelfsprekend strooide Rik ook deze keer weer met zijn jokers! Hij deelde zijn twee jokers met Marlijn om een ‘vertrouwenspersoon’ te hebben. Dat vind ik een best vage reden om zomaar een joker voor weg te geven! Als mol zijnde ga je nooit uit het spel, dus misschien heeft hij toch niets te vrezen?
Wanneer Chris uit het spel is, zegt Rik zich schuldig te voelen over het afpakken van de jokers van Chris. Maar Rik had van tevoren wel kunnen bedenken dat dit zou kunnen gebeuren..
Bij de tweede opdracht was Rik het doorgeef-luik van zinnen. Rik heeft aan Margriet twee zinnen niet doorgegeven en aan Marlijn één te veel. Dit is waarschijnlijk opzettelijk zo gebeurd. Een echte molactie dus.

image

Margriet van der Linden

Nadat Chris bij de eerste opdracht twee jokers pakte, ging Margriet ook voor twee jokers. Hier is niets vreemds aan want als kandidaat zijnde is het heel normaal om de jokers te pakken. Zo heb je namelijk meer kans om in het spel te blijven. Bij de eerste test zet ze vol in op Rik als mol, en ze blijft in het spel. Bij de tweede en laatste test deed ze dat weer. Mijn voorspelling is dan ook dat zij de winnaar wordt.

image

Marlijn Weerdenburg

Toen Art €500 op tafel legde bij opdracht 1 greep ze dat biljet gelijk. Dat vond ik vreemd, want er lag nog meer geld in het kistje. En jokers… Het is waarschijnlijk geen molactie, want een mol houdt het geld juist uit de pot, maar blijkbaar kon ze de druk niet zo goed aan.
Bij de eerste test zette Marlijn haar joker in die ze gekregen had van Rik. Marlijn verdenkt Margriet, net als Chris, maar het zou kunnen dat zij door is gegaan omdat zij een joker had en Chris niet. Ik verwacht dat zij vanavond de verliezer blijkt te zijn.

Wat verder opviel:
– Art zei: “De pot staat historisch laag. Precies zoals de aanvallende mol wil”. Wat zou hij hiermee bedoelen? Blijkt Rik vanavond een aanvallende mol te zijn? Margriet kun je nauwelijks aanvallend noemen. Marlijn heeft wel vaak mollenstreken gehad. Ik vraag het me af..
– Bij de toespraak van Art op het einde van de aflevering staat hij naast Rik. Margriet en Marlijn staan tegenover hen. Zou die plaatsing wat betekenen?

Eén ding is in ieder geval zeker bij Wie is de Mol: “Niets is wat het lijkt”. Daarom moeten we maar gewoon afwachten wie wat gedaan blijkt te hebben.
Ik hoop dat je wat aan mijn overzichten gehad hebt, en dat je daardoor een goede keuze kon maken. Laat je het in de reacties even weten wie jij verdenkt?

Als je het overzicht met molacties en aanwijzingen van vorige week wilt zien, klik dan hier:
https://pinkpassionbytamara.wordpress.com/2015/02/26/donderdag-wie-is-de-mol-dag-6/

Kijk vanavond dus naar de finale van Wie is de Mol! Het begint om 20:30 uur op NPO 1.

Advertenties

7 reacties op “Donderdag = Wie Is De Mol dag #7

 • Voorgaande jaren zei Art toch in de intro van de finale we hebben een winnaar, een verliezer en de mol. Ik heb hem volgens mij nu horen zeggen we hebben 2 kandidaten en een mol.

  Like

 • Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google+ photo

  Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  Verbinden met %s

  %d bloggers liken dit: