The Day After Wie Is De Mol

Gepubliceerd maart 6, 2015 door pinkpassionbytamara

image

We weten nu eindelijk wie er al die tijd gemolt heeft!
De veroorzaker van de “historisch lage pot” is: MARGRIET!
Margriet blijkt de mol te zijn, Rik de winnaar en Marlijn de verliezer.
Bekijk hieronder een overzicht van de onthullingen van gisteravond:

image

Rik van de Westelaken

Rik is dus de winnaar!
Net als Marlijn verdacht hij Margriet, maar hij deed het beter bij de test. Ondanks een per ongeluk verkeerd beantwoorde vraag had hij één vraag meer goed dan Marlijn. Rik beantwoordde maar liefst 36 van de 40 vragen goed!
Hij had gelijk: Margriet was, inderdaad, een aanvallende mol..

image

Marlijn Weerdenburg

Marlijn had maar 35 vragen goed en verloor daarmee op het nippertje. Wat voor haar dan nog een troost was, was dat ze verloor van Rik. Met Rik heeft ze een hechte band opgebouwd gedurende het spel. Waarschijnlijk zijn het vrienden voor het leven!

image

Margriet van der Linden

Margriet was dus een “aanvallende” mol. Dat heeft ze achter de schermen ontzettend goed gedaan, omdat wel 51% van de kijkers Rik verdacht!

Ik heb de meest opvallende molacties van Margriet op volgorde van aflevering gezet:

Aflevering 1: Margriet kreeg van de groep de leiding in de controlroom met tv schermen. Daar was ze erg blij mee, omdat ze zo de boel in het honderd kon sturen. Ze luisterde opzettelijk niet naar de aanwijzingen door de walky talkies en ook trok ze aan de kabels. Zelfs op een tv scherm stond: “je bent hier”. Margriet was de enige die de hele tijd daar was..
Ook verwees de titel van de aflevering (lezen en schrijven) naar haar beroep als journaliste.

– Aflevering 2: In de National Gallery zaaide Margriet verwarring over de volgorde van schilderijen en liet ze veel mensen geld verspillen door hen telkens te laten kijken. Ze benoemde zichzelf ook nog eens als penningmeester na die opdracht. Als zij namelijk geld uit de pot zou halen, zouden de andere kandidaten dat ook veel makkelijker doen.

– Aflevering 4: Bij de vakantiekiekjesopdracht maakte Margriet even een ommetje op weg naar de klok. Daardoor was de tijd om, en kwam daar geen geld van in de pot.
De titel van de aflevering (Macht) verwees naar de zwarte vrijstelling van Margriet. Daarmee heeft zij namelijk behoorlijk wat macht.

-Aflevering 6: Bij de parkeeropdracht wilde Margriet een euroteken maken. De E was namelijk ook een M. Chris merkte op dat het veel gemakkelijker was geweest als ze een komma en streepje hadden gevormd. Maar dan was het ook geen molactie geweest..
De ontbrekende letters die Art in de volgende opdracht noemde vormden het woord “onschuldig”. De bloem “Margriet” staat juist voor onschuld!

– Aflevering 7: In de trein gooide Margriet op nog geen meter afstand van Chris €1000 uit de trein. Het viel hem niet eens op!
Ze pakte ook gelijk als eerste de laatste koffer. Dat viel Rik op (ook al deed Margriet het niet eens bewust) en vanaf dat moment verdacht hij haar.
Bij de Mol-verkiezing was Margriet de enige die geen I am the mole uitspraak deed. Zij zei alleen maar: “don’t believe a word of what they were saying”.

– Aflevering 8: Bij de opdracht op de theeplantage was het Margriet die de hoge bedragen verstopte en alle kleine bedragen meenam.

– En verder:
Margriet legde zelf telkens de post neer die afkomstig was van de mol. Gelukkig voor haar kwam het niet tot een ‘heterdaadje’. Bij die brieven legde ze telkens een bloem, oftewel: een margriet van Margriet!

En dat was het weer voor dit jaar!
Het was ontzettend leuk om vanaf het begin van mijn blog Wie is de Mol te kunnen volgen. Ook jullie reacties en enthousiasme maakten het de moeite waard om voor te schrijven!
Bedankt voor het lezen en tot volgend jaar!

Ps, wil je graag verder lezen over de Wie is de Mol kandidaten?
Klik dan hier:
https://pinkpassionbytamara.wordpress.com/2015/03/05/donderdag-wie-is-de-mol-dag-7/

Advertenties

2 reacties op “The Day After Wie Is De Mol

 • Wat leuk dat je dit zo’n tof programma vind. Ik kijk het zelf niet maar mijn moeder en zussen zijn er ook heel erg weg van. Ik vind het altijd wel heel grappig om achteraf al die mollenstreken te zien haha! Lijkt me sper gaaf om mee te doen aan zo’n spel :)!

  LIefs! XX

  Liked by 1 persoon

 • Geef een reactie

  Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

  WordPress.com logo

  Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

  Google+ photo

  Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

  Twitter-afbeelding

  Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

  Facebook foto

  Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

  w

  Verbinden met %s

  %d bloggers liken dit: